+31 (0)6 15 49 09 26 info@sandrapoels.nl

Reguliere zorgverlener

 

“Gezondheid is het vermogen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven”

(arts-onderzoeker Machteld Huber ism Gezondheidsraad en ZonMW, 2011)

Voetreflex en reguliere zorg

De positieve benadering van Positieve Gezondheid past geheel in hoe ik werk binnen mijn praktijk en met mijn cliënten. Samen met mijn cliënt werk ik vanuit meerdere invalshoeken aan het herstel. Naast het verminderen van lichamelijke klachten is het doel altijd om de veerkracht van cliënt te vergroten en te laten zien dat hij zelf regie kan nemen over zijn leven.

Als zorgverlener zoek ik bewust de verbinding tussen reguliere gezondheidszorg en de holistische benadering van de complementaire zorg. Zelf heb ik na een jarenlange zoektocht het positieve effect ervaren van beide werelden. Chronische longproblemen zijn bij mij verdwenen. Ik heb geen medicijnen meer nodig en ben klachtenvrij. Niet alle klachten van cliënten kunnen worden verholpen. Echter de cliënten die ik heb behandeld, zijn zonder uitzondering positief over het effect van de behandelingen.

In mijn werk als reflexzonetherapeut help ik cliënten door het geven van voetreflexmassages gericht op hun specifieke klachten. Dat kunnen stressklachten, fysieke en/of mentale problemen zijn. Voetreflexologie is een veilige, ontspannende en effectieve manier om het lichaam te helpen te herstellen, het weerstandsvermogen en de veerkracht van cliënten kunnen worden vergroot. In landen zoals Denemarken, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, VS en China wordt het veelvuldig toegepast en is het een erkende therapie.

Voor een aantal patiënten kan dit wellicht een waardevolle aanvulling zijn op uw behandeling.

Voetreflex en reguliere zorg

Bent u:

arts, fysiotherapeut, verloskundige, psycholoog, psychotherapeut, podotherapeut, verpleegkundige

Werkt u in:

een ziekenhuis (oncologie), verpleeghuis, hospice, zorgcentrum

Komt u cliënten tegen:

Waarbij uw behandeling niet (voldoende) resultaat geeft?

Die interesse hebben in een andere aanpak?

Die door hun ziekte last hebben van stress?

Of heeft u het gevoel:

Mijn cliënt zit veel in zijn hoofd en is erg gespannen.

Mijn cliënt heeft meer lichaamsbewustzijn nodig.

Rust en diepe ontspanning kunnen bijdragen aan het herstel?

Voorbeelden

Cliënt met wekelijks zware hoofdpijnen en medicijngebruik is na 5 voetreflexbehandelingen verlost van hoofdpijn
Cliënt met jarenlange voetklachten, hielspoor en nachtmerries is klachtenvrij na behandeltraject
Cliënt met darmproblemen, migraine en stressklachten na behandeltraject en aanpassing voeding vermindering van klachten
Cliënt met terugkerende hoofdpijnklachten na enkele behandelingen klachtenvrij

Combinatie van fysiotherapie en voetreflextherapie geeft vermindering artritisklachten in de voet.

Cliënt met pijnlijke achillespees na behandelingen blijvend vermindering van klachten
Cliënt met winterhanden na behandeling langdurig fors vermindering van klachten

Wat doe ik?

Reflexzonetherapie bestaat uit specifieke, fysieke behandelingen (massage van reflexzones) en, indien nodig, samen met de cliënt op zoek gaan naar meer bewustwording. De gehele mens staat centraal. Waar komt de klacht vandaan? Wat gebeurt er in je lichaam? Wat zijn je gedachten daarbij? Spanning/ontspanning. Daarbij kunnen adviezen op het gebied van zelfzorg, voeding, beweging en leefomgeving worden gegeven.

Ik werk gestructureerd en georganiseerd. Er wordt een individueel plan gemaakt met daarin de behandelingen die aansluiten op de klachten en de specifieke behoeften van de cliënt. Wat heeft de cliënt nodig om zich beter te voelen en wat kan hij/zij zelf daarin doen. Meer veerkracht en eigen regie zijn daarbij het doel. Een therapeutisch traject duurt circa 4-8 behandelingen. Regelmatig bespreek ik met cliënt of we nog op de goede weg zitten.

Het is ook mogelijk om een paar behandelingen aanvullend op of tussen uw behandelingen in te plannen om cliënt extra te ondersteunen en het herstelproces te versnellen. Indien nodig overleg ik met u als arts/regulier behandelaar of verwijs ik door. Zo kunnen we een onnodig lang behandeltraject voorkomen.

Eerst zelf proberen?

Met een toename van het aantal chronisch zieke mensen, patiënten die steeds vaker vragen om het beste van twee werelden, de stijging van de zorgkosten en het feit dat sommige mensen lijden aan vage klachten waarbij moeilijk de juiste behandelwijze gevonden kan worden, nodig ik u uit om zelf een kennismakingsbehandeling te ervaren. U kunt dan uit eigen ervaring beoordelen of u denkt dat mijn behandeling een positieve aanvulling kan zijn voor bepaalde patiënten.

Deze behandeling is kosteloos, waarna ik graag een review van u ontvang.

Sandra heeft me een prettige en persoonlijke behandeling Voetreflexmassage gegeven. Heel kundig en met veel interesse in mijn “problemen”. Ze gaf verder goede adviezen en ging hierin verder dan wat men zou verwachten.
Een heel positieve ervaring en heerlijk ontspannend.

Minette Keijsers

Fysiotherapeut

De voetreflexbehandeling bij Sandra was voor mij erg ontspannend. Heerlijk een moment voor mezelf! Sandra had een luisterend oor en gaf me inzicht in mijn klachten. Een aanrader voor iedereen!

 
C.

(50 jaar)