+31 (0)6 15 49 09 26 info@sandrapoels.nl

Behandelingen

 

Effect behandelingen op je lichaam en geest

Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. In ons omringende landen wordt voetreflexologie al vaak toegepast in combinatie met reguliere zorg (Duitsland, Denemarken, maar ook VS, China).

Door massage van de voeten en onderbenen kunnen klachten verminderen of verholpen worden. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf regulerend vermogen van je lichaam gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Het effect van voetmassage wordt vergroot door de bezielde aanraking. Door zorgzame aanraking en aandacht voor jouw wezen gaat je lichaam positieve hormonen aanmaken en wordt je uitgenodigd om dichter bij jezelf te komen en spanningen los te laten. Je gaat je weer op een positieve manier te verbinden met je hart en voelt wat goed is voor jou.

Sandra geeft duidelijke uitleg en weet tijdens de behandelingen de vinger figuurlijk op de zere plek te leggen. Al mijn vooroordelen over zweverigheid zijn weggenomen. Ik heb er veel baat bij gehad!

A.

(47 jaar)

Voetreflex Horst, voetreflexpraktijk Sandra Poels, voetmassage

Sneller herstel van je ziekte?
Je beter voelen ondanks lichamelijke klachten?
Je energieniveau verhogen?
Minder denken, malen en piekeren?
Minder onrust en stressgevoelens?
Wil je zélf iets doen aan je gezondheid?
N
reinig je lichaam door voetreflexmassage
N
ervaar dat je je ook goed kunt voelen
N
herstel je hormoonbalans
N

maak weer verbinding met je hart

N
krijg inzicht in oorzaken van klachten

 Wil jij direct aan de slag?

Ervaar jij balans?

Life is like riding a bicycle, To keep balance you must keep moving’ – Albert Einstein

Je lichaam heeft zijn eigen wijsheid en kan jouw veel vertellen. In de drukte van alledag valt het echter niet altijd mee daarnaar te luisteren. We moeten zoveel. Van onszelf, van het werk, familie, van de maatschappij. En het moet vaak allemaal snel en efficiënt.

‘Het voelt alsof ik te veel op mijn nek heb’ ‘ik heb een knoop in mijn maag’ ‘Er moet me iets van het hart’ ‘Al een tijdje loop ik op mijn tenen’

Op je voeten is heel je lichaam weerspiegeld. Tijdens een behandeling kun je merken dat sommige punten op de voeten gevoelig zijn, echter dat zijn de gebieden die juist massage nodig hebben. Je zult merken dat deze pijn tijdens het masseren afneemt, en ruimte geeft aan een diepe ontspanning. Een ontspanning die doorwerkt in heel jouw lichaam en geest en helpt om een nieuwe balans te creëren. Voetreflextherapie kan ook een uitkomst bieden om verschijnselen als pijn, angst, onrust, vermoeidheid, slapeloosheid en onzekerheid dragelijker te maken.

Zelfgenezend vermogen stimuleren ǀ Voetreflex Praktijk Sandra Poels

Acute of chronische klachten

– Het is mogelijk om bij acute klachten een afspraak te maken. De behandeling richt zich dan op jouw probleem van dat moment.

– Heb je al langer last van je klachten, dan kunnen we in een traject je klachten aanpakken.

– Ben je chronisch ziek, en wens je regelmatig een behandeling ter verlichting van je klachten, is dat ook mogelijk. Een reset van de spanningen en pijnen in je lijf, zodat je voelt dat je lichaam ook prettiger kan aanvoelen. Door je lichaam die aandacht te geven kan soms voorkómen worden dat klachten verergeren.

– Bij hormonale klachten kan gekozen worden voor hormoonmassages om je hormoonbalans te herstellen. Denk aan PMS of overgangsklachten.

– In de zwangerschap kunnen gerelateerde klachten vaak in 1-3 behandelingen verminderen. Aan het einde van de zwangerschap kan reflexologie toegepast worden om het begin van de bevalling te stimuleren.

Therapeutisch traject

Het eerste consult, de intake, duurt 1,5 uur. We kijken samen naar je klachten, voedingspatroon, ziektegeschiedenis en persoonlijke omstandigheden. Je geeft aan waar je het meeste last van hebt en wat je wilt bereiken in de behandelingen. Dat wordt het uitgangspunt van het traject. Daar gaan we aan werken. Vervolgens krijg je een voetreflexmassage. Deze eerste behandeling geeft vaak al positieve effecten op stressklachten.

Tijdens het tweede consult brengen we in kaart welke lichaamsgebieden extra aandacht nodig hebben en worden de voeten intensief gemasseerd.

Vervolgens stel ik een behandelplan op voor jouw specifieke klachten en bespreek dat met je tijdens de volgende afspraak.

Gedurende het traject evalueren we, en kijken we of het behandelplan nog aansluit bij je herstelproces. Na circa 3 behandelingen is meestal merkbaar dat je je beter voelt. De vervolgbehandelingen duren ongeveer 1 uur en bestaan uit een voorgesprek, voetmassage en nagesprek.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van je klachten en hoe je reageert op de voetreflextherapie. Dit aantal varieert van 4 tot 8. Indien nodig vindt overleg plaats met een arts of verwijs ik door.

Behandeling op afspraak

Je kunt via de groene knop hieronder zelf online je afspraak inplannen op een tijdstip dat jou past.

 

 

Of vul het formulier in, dan neem ik contact met jou op en gaan we samen aan de slag.

Wat is je grootste klacht?
Welk resultaat wil je bereiken?
Intake en 1e behandeling
Intensieve 2e behandeling
Behandelplan opstellen en bespreken
Vervolgbehandeling
Samen evalueren
Voetreflex Horst, reflexzonetherapie, innerlijke rust, stress, overgangsklachten, Voetreflex Praktijk Sandra Poels

De behandelingen waren erg prettig en de aanpak van Sandra is kundig en professioneel. Als fysiotherapeut wilde ikzelf ook graag ervaren wat voetreflex therapie kan betekenen. De behandeling geeft een lichamelijke en mentale ontspanning, de ontspanning zie ik als een belangrijk onderdeel voor lichamelijk herstel. Door een goede afstemming tussen Sandra en de cliënt is de behandeling persoonlijk en krijgt men de aandacht die men toekomt.

Corine, 43 jaar

Fysiotherapeut

Klaar om een afspraak te maken?

  Wat een fijn proces was dat! Met toenemende bewustwording, nieuwe inzichten en concrete gevoelservaringen. Gestart op basis van grondig onderzoek: Waar gaan we aan werken? Wat is jouw sleutel tot groei? Waar wil jij mee aan de slag? En dat werd tussentijds regelmatig getoetst. Ik ben verrast door de rijke variatie in wat je doet. Aanvankelijk ook best sceptisch over energetische massage, chakra’s en aura’s . Ook vanwege de veronderstelling dat blokkades alleen opgeheven kunnen worden door er ‘flink’ op te duwen ;-)….Maar wat heb ik ervan genoten. Elke keer weer. Dankjewel.

  A.

  (47 jaar)

  Of neem zelf contact op via: +31 (0)6 15 49 09 26 info@sandrapoels.nl

  Veel gestelde vragen

  Ik heb geen mooie voeten en ik heb last van zweten. Kunnen de voeten gewassen worden?
  Wanneer je dit wilt kunnen de voeten even gewassen worden. Echter ’s morgens gedoucht is voldoende. Smeer alleen op de dag van de behandeling liever geen bodylotion of vette crème op de voeten.
  Kriebelt het niet?
  Misschien hou je er niet van wanneer je voeten aangeraakt worden omdat ze erg gevoelig zijn. De voetreflexbehandeling is niet kietelig. Geef gewoon aan wanneer je gevoelige voeten hebt, dan houd ik daar rekening mee. Sommige punten op de voeten zullen wellicht tot je verrassing pijnlijk zijn. Dat is vaak een teken dat daar een blokkade is die door de massage losgemaakt wordt. Ontspannende grepen tussendoor en als afsluiting zorgen voor een ontspannende ervaring.
  Welke kleding moet ik aandoen?
  Draag een comfortabele broek waarbij de broekspijpen tot over de knie kunnen. Bij een aantal massages wordt namelijk olie gebruikt tot over de knie. Uitdoen is ook een mogelijkheid.
  Kan ik ook een ontspanningsmassage boeken?

  Heb je geen behoefte aan therapie, maar wil je een ontspannende massage ontvangen? Kijk dan op JouwZENmoment.nl, deze worden namelijk niet vergoed door verzekeraars. Gewoon gevestigd op dezelfde locatie.

  Zijn er bijwerkingen?
  De eerste 2 dagen na de massage kunnen reacties optreden: – verandering in slapen, meer emotioneel, vermoeidheid, spierpijn, kouwelijkheid, lichamelijke uitscheidingen kunnen toenemen of veranderen, hoofdpijn en/of kortdurende verergering van (oude) klachten. Het lichaam is aan het ontgiften en zoekt zijn nieuwe balans.   Het is belangrijk om voldoende te drinken en rust te nemen als het lichaam daarom vraagt. Neem bij heftige effecten even contact met mij op.
  Kan een voetreflexbehandeling altijd?
  Voetreflexologie mag niet toegepast worden bij: koorts en acute infecties, aandoeningen die operatief behandeld dienen te worden, open wonden of grote schimmelvelden op de voeten. Wanneer je zwanger bent of een pacemaker of spiraaltje hebt, is dit altijd belangrijk om te melden, maar geen reden om de behandeling niet te ondergaan. Bij andere klachten zoals een verkoudheid kan de behandeling juist helpen om je klachten te verminderen. Vraag het even na wanneer je twijfelt.
  Hoe weet ik of het iets voor mij is?
  Je kunt altijd vrijblijvend voor een eenmalige behandeling laten doen. Dat is de beste manier om erachter te komen wat het voor je doet.
  Kan ik een kadobon bestellen?

  Kadobonnen zijn verkrijgbaar. Stuur me even een bericht. Wil je een kadobon voor een ontspanningsmassage, kijk dan op JouwZENmoment.nl gevestigd op dezelfde locatie.