+31 (0)6 15 49 09 26 info@sandrapoels.nl

Voetreflexologie

Binnen de voetreflextherapie of reflexzonetherapie maak ik gebruik van voetreflexologie. Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voeten. Dat geldt voor alle zenuwen, lymfebanen, botten, spieren, organen en weefsels. Ook liggen in de onderbenen en de voeten belangrijke energiebanen of –meridianen en acupunctuurpunten, dicht onder de huid. Deze meridianen lopen door het gehele lichaam. Ze kunnen via de onderbenen en voeten gemasseerd worden.

Een blokkade of verstoring in het lichaam kan gezondheidsklachten geven. Dit vinden we als een blokkade of verstoring in de voeten terug. Een gerichte behandeling van voetreflexzones geeft direct een regulerend effect op de weefsels en organen; de (plaatselijke) bloeddoorstroming wordt bevorderd, afvalstoffen worden sneller afgevoerd en de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel verbetert. Massage van de meridianen en acupunctuurpunten verbetert de energiedoorstroming in het lichaam.

 

Acupunctuur en massage op de voeten

4000 jaar geleden ontstond de voetmassage in Egypte. Daarna duikt de voetmassage op in China. Daar werd toen al veelvuldig gebruik gemaakt van acupunctuur. Echter er ontstond ook een techniek waarbij acupuntuur en massage wordt gecombineerd en samen toegepast op de voeten. In de westerse wereld was Wiliam Fitzgerald de eerste wetenschapper die het lichaam in verschillende zones op de voeten opdeelde. Uiteindelijk heeft Eunice Ingham alle drukpunten in kaart gebracht. Hieruit is de huidige voetreflexologie ontstaan. In landen zoals Denemarken, Duitsland, China en de Verenigde Staten is voetreflexologie een regelmatig ingezette behandelmethode bij gezondheidsproblemen.

Wat is reflexzonetherapie?

Naast het behandelen van de voeten met druk- en massagetechnieken (voetreflexologie en meridiaanmassage) kunnen ook energetische voetbehandelingen toegepast worden. Behalve een fysiek lichaam hebben we ook een energieveld om ons heen, de aura. Je hebt vast weleens gevoeld dat iemand naar je keek, terwijl je hem niet zag. Of kun je soms de sfeer voelen wanneer je een kamer met mensen binnenstapt. Deze signalen vang je op met je aura. Indien dit energieveld verstoord is kan deze met massage gereinigd worden.

Ook de chakra’s kunnen zo in balans gebracht worden. Chakra’s zijn een soort ‘energiewielen’ in je lichaam. Er zijn 7 hoofdchakra’s met elk zijn eigen kleur. Wanneer ze in balans zijn, laten ze de energie goed doorstromen. Een verstoring heeft onder andere invloed op je gemoed.

Mentaal/emotionele en hormonale aspecten spelen hierin ook een rol. Evenals je huidige levenssituatie. Ontspannende en energetische massages ondersteunen het proces, evenals aanvullende oefeningen, gesprekken, coaching of voedingsadviezen.

Een behandeling geeft een direct merkbare ontspanning. Tevens zorgt de fysieke aanraking voor de aanmaak van positieve hormonen.

 
 

Soorten massages

Er zijn veel verschillende reflexzonebehandelingen welke ieder betrekking hebben op een ander orgaansysteem.

Hormoonmassages kunnen in een cyclus van 5 worden gegeven bij klachten ten gevolge van de overgang, menopauze of premenstrueel syndroom en hevige menstruatieklachten. Ook indien je zwanger wilt worden ondersteunen deze behandelingen.

Ontgiftende of reinigende massages kunnen helpen bij afbouw van medicatie, bij een periode van slechte voeding, verslavingen en veel stress.

Verder zijn er diverse massages gericht op specifieke klachten en organen. Ook energetische en chakra massages kunnen worden ingezet.

Een speciale massage is de metamorfosemassage. Deze is ondersteunend bij veranderingsprocessen, rouw, en stervensbegeleiding.

Ik kies de behandeling die voor jou op dat moment het meest past.

Wanneer toepasbaar?

Reflexzonetherapie is voor iedereen en bij veel klachten effectief:

 • Klachten na Corona o.a. vermoeidheid, kortademigheid
 • Overgangsklachten, zwangerschapsklachten, PMS, menstruatieklachten, diabetes, overige hormonale klachten
 • Onrust en stressgevoelens, nerveuze spanningen
 • Angst- en paniekgevoelens
 • Burn-out, depressie, ADHD, HSP
 • Vermoeidheid, slecht slapen, vage klachten
 • Chronische pijn, neuropatische pijn, tintelingen, zenuwpijnen
 • Rug-, nek-, schouderklachten, hoofdpijn, migraine, reuma, en spier- en gewrichtsklachten, MS, fibromyalgie
 • Prikkelbare darm syndroom en overige darmklachten, ziekte van Crohn, Colitus Ulcerosa
 • Luchtwegproblemen, verlaagde weerstand, terugkerende verkoudheden, ontstekingen
 • Chronische ziekten
 • Ingrijpende levensgebeurtenissen
 • Rouwverwerking, palliatieve zorg, veranderingsprocessen, Parkinson, Alzheimer
 • Bij kanker
 • Bevordering herstel en vóór een operatie

De behandelingen zijn veilig en gaan goed samen met reguliere behandelmethoden.

Ben nu 2 x bij Sandra geweest voor een voetreflex behandeling en ik kan t iedereen aanraden.Sandra heeft een luisterend oor, begrijpt wat je bedoelt en de behandeling is werkelijk heerlijk. En ik merk vooral dat t goed is voor mijn lijf en hoofd.

W.

(55 jaar)

Meer weten over mijn behandelingen?