+31 (0)6 15 49 09 26 info@sandrapoels.nl

Maatregelen Coronavirus (update 23 februari 2021)

Ik hoop dat de praktijk met ingang van 2 maart 2021 weer de deuren mag openen.

Heb je behoefte aan een voetreflexbehandeling, dan ontvang ik je graag in mijn ruime praktijk op het adres Kogelstraat 66 in Hegelsom.

De situatie omtrent het Coronavirus blijft wel nog vragen om het nemen van passende maatregelen door ons allemaal. Door de gehele CAM-sector is gezamenlijk een behandelprotocol opgesteld rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM. Deze Leidraad ‘Infectiepreventie Covid-19 wordt in de praktijk gevolgd.

Ben je cliënt, heb je een afspraak of wil je een afspraak maken, dan vraag ik je aandacht voor het volgende:

 • Vooraf wordt door zowel cliënt als behandelaar onderstaande vragenlijst beantwoord. Deze lijst ontvang je tevens bij de herinneringsmail van de afspraak.

Triagevragenlijst:
1. Heeft u nu Corona? Ja / Nee
2. Heeft u nu huisgenoten met Corona? Ja / Nee
3. Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja *1) / Nee
a. hoesten, kuchen of niezen; b. koorts (38⁰C of hoger); c. plotseling verlies van smaak- en/of reuk; d. kortademigheid.
4. Heeft u huisgenoten met één van deze verschijnselen? Ja *1) / Nee
5. Bent u in thuisisolatie? Ja *2) / Nee
6. Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een beperking. Ja / Nee

Indien een ‘Ja’ dan niet behandelen of indien mogelijk en noodzakelijk een behandeling op afstand (videobellen) geven. Bel de huisarts en kijk op https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus bij klachten en koorts.

Indien alles ‘Nee’ dan de volgende vragen stellen om te kijken of behandeld kan worden of een verdere anamnese noodzakelijk is.

7. Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja *3) / Nee
a. (neus)verkoudheid, of loopneus;
b. keelpijn;
c. onbekende hoofdpijn, niet chronisch;
d. onbekende moeheid, niet chronisch;
e. onbekende diarree of buikklachten, niet chronisch.
Indien een ‘Ja’ dan is behandeling eventueel mogelijk na verdere anamnese en risico-inschatting door behandelaar en in samenspraak met cliënt. Zie ook voetnoot *3).
Indien alles ‘Nee’ dan is behandelen toegestaan.

*1) Vraag voor u of uw huisgenoot een Coronatest aan bij de GGD bij u in de buurt. Indien deze negatief is kunt u alsnog een afspraak maken. Is de test positief kunt u als er 14 dagen na de laatste symptomen geen van genoemde verschijnselen meer aanwezig is bij uw of uw huisgenoot, een afspraak maken.

**2) Als u in (zelf)quarantaine bent, kunt u als er 14 dagen na de laatste symptomen geen van genoemde verschijnselen meer aanwezig is, een afspraak maken.

*3) “onbekende”en “, niet chronisch” wordt hier genoemd omdat mensen zonder klachten niet naar een therapeut gaan. Er kunnen dus heel goed klachten zijn die op Corona-symptomen lijken maar niet onbekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan hooikoorts, migraine, chronische darmklachten etc. Dit zijn juist de klachten waarvoor de cliënt naar een therapeut gaat. Een Coronatest kan hier uitkomst bieden, dan te handelen als onder voetnoot *1).

Verdere maatregelen:

 • Je neemt je eigen (fleece)deken en een handdoek mee.
 • We houden zoveel mogelijk een afstand van 1,5 meter in acht.
 • We schudden geen handen.
 • Na binnenkomst was je je handen en droogt ze met papieren doeken.
 • Raak zo min mogelijk aan in de praktijk.
 • Stop je spullen weg in een tas of jaszak.
 • Nies of hoest in een papieren zakdoekje, dat je meteen weggooit in de prullenbak. Heb je geen papieren zakdoekje, nies of hoest dan in je elleboog en was daarna je handen met zeep.
 • Toiletbezoek liever niet.
 • Na iedere behandeling was ik ook, zoals altijd al, mijn handen en onderarmen.
 • Na iedere behandeling worden, zoals altijd al, de handdoeken op de massagetafel vervangen door schone handdoeken.
 • Na elke cliënt worden contactoppervlakken als lichtknoppen,deurbel, deurklinken en armleuningen schoongemaakt.
 • Betaal per bank of met een Tikkie.

Ter info: Conform de richtlijnen van het RIVM (zie https://lci.rivm.nl/covid-19/PBMbuitenziekenhuis), is het op dit moment niet noodzakelijk mondkapjes te gebruiken bij behandeling van niet van Covid-19 verdachte cliënten, ook niet als binnen de 1,5 meter moet worden behandeld. Uiteraard kan deze stellingname van het RIVM veranderen. In dat geval zal dit protocol worden aangepast. Indien je toch wilt dat ik met mondkapje behandel, dan kan dat. Geef dat dan zelf even aan.

Afzeggingen vlak vóór de afspraak vanwege Corona-klachten, worden niet in rekening gebracht. In specifieke gevallen of wanneer je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Liefst per sms of per mail, dan neem ik contact met je op.

Disclaimer

Ondanks alle voorgenomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hier naar toe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico.